Следвайте Гласове в ТелеграмПетър Витанов е сред най-влиятелните четирима евродепутати по

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПетър Витанов е сред най-влиятелните четирима евродепутати по
Коментари Харесай

Петър Витанов е сред най-влиятелните депутати в Европейския парламент, сочи престижна класация

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Петър Витанов е измежду най-влиятелните четирима евродепутати по въпросите на превоза, сочи класацията на EUmatrix.eu. Той се подрежда и на първо време от всички български представители в Европейския парламент в световната ранглиста.
 
Анализът на EUmatrix.eu мери въздействието, което членовете на Европейския парламент са упражнили върху политиката на Европейския съюз от началото на сегашния парламентарен мандат (юли 2019 година – февруари 2024 г.). Класацията се основава на събирането на десетки хиляди обстоятелства и числа от екип с над 15-годишен опит в измерването на политическото измерение на правенето на политики в Европейски Съюз. При претеглянето на критериите организацията се съветва с необятен кръг от практици. Изследването има за цел да помогне както на експертите, по този начин и на жителите да разпознават водещите фигури, които оформят законодателството за над 440 милиона жители.

В бранша на транспортните политики преди Петър Витанов са единствено Карима Дели (председател на TRAN и водещ законодател във всички области, в това число по отношение на шофьорските книжки), Мариан-Жан Маринеску (координатор на EPP TRAN и извънредно деен законодател, в това число по Механизма за свързване на Европа), Доминик Рике (сред най-хубавите законодатели по трансевропейските мрежи). Петър Витанов, който е координатор на S&D в Комисията по превоз и водещ законодател по разгръщането на инфраструктура за различни горива, заема влиятелната четвърта позиция.

Ръководителят на делегацията на българските социалисти е първи мандат евродепутат и работи интензивно по няколко законодателства, измежду които и тези, засягащи европейския превоз. Той бе и в основата на приемането на оферти за законодателство, което да ограничи безразсъдното шофиране посредством нови строги правила, които да се ползват в границите на целия Европейски Съюз.

В топ 3 на най-влиятелните евродепутати във връзка с цялостната им активност от 2019 година насам са: Роберта Метсола (председател на Екологичен потенциал и основен законодател за подсилване на демокрацията, свободата на медиите и плурализма в ЕС), Манфред Вебер (председател на ЕНП, най-голямата политическа група в парламента), Ираче Гарсия Перес (Председател на S&D).

Петър Витанов е на 38-а позиция от всичките 705 членове от 27 страни в общата ранглиста.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 


.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР